NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 4 | ECTS | 7 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 5 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Kroz teorijsku i praktičnu nastavu studenti stječu znanja o karakteristikama vinogradarskih regija i podregija Republike Hrvatske te vinskim i stolnim sortama vinove loze. Upoznaju se sa gospodarski važnim štetočinjama vinove loze, mjerama i metodama zaštite s naglaskom na ekološke i integrirane mjere zaštite. Stečeno znanje studenti će moći koristiti kod projektiranja i izvođenja podizanja nasada vinove loze, kao i kasnije kod vođenja vinogradarske proizvodnje.
Ishodi učenja
- Interpretirati promjene koje se u bobici dešavaju tijekom dozrijevanja grožđa.
- Odrediti potrebne količine mineralnih i organskih gnojiva za gnojidbu vinograda, potrebne količine vode za navodnjavanje te način održavanja tla u vinogradu.
- Organizirati rasadničarsku proizvodnju loznih cijepova.
- Identificirati oštećenja vinove loze izazvana abiotskim i biotskim činiteljima.
- Izdvojiti specifičnosti tehnologije uzgoja stolnog grožđa.