NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam |
Semestar | 5 | ECTS | 4 |
Vrsta predmeta | Izborni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 2 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti su osposobljeni da odrede osnovne parametra grožđa i mošta te na osnovu tih parametara odrede optimalan rok berbe.
- Svladaju osnove vinifikacije bijelog, rose i crnog vina (teoretska podloga) raspoznavajući osnovne mane i bolesti koje se mogu javiti tijekom vinifikacije.
Ishodi učenja
- Procijeniti značaj pojedinih grupa kemijskih sastojaka u grožđu i moštu.
- Napraviti osnovnu kemijsku analizu mošta.
- Koristiti osnove tehnologije proizvodnje bijelih, rose i crnih vina.
- Razlikovati bolesti i mane vina i provesti metode sprečavanja i metode odstranjivanja bolesti i mana.
- Koristiti se legislativom (Zakon i Pravilnici o vinu).