NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

ASISTENT(I):

Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda |
Semestar | 5 | ECTS | 5 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 3 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti su u mogućnosti povezati biokemijski proces i mikrobiološki utjecaj na alkoholnu fermentaciju, raspoznavati osnovne arome vina (primarne, sekundarne i tercijarne) te provesti stabilizaciju i finalizaciju vina.
Ishodi učenja
- Vrednovati značaj pojedinih grupa kemijskim sastojaka u grožđu, moštu i vinu.
- Provesti kemijsku analizu mošta i osnovnu kemijsku analizu vina.
- Primijeniti odgovarajuću metodu fizikalno-kemijske i biološke stabilizacije vina.
- Odabrati postupak filtracije vina te opremu i ambalažu za punjenje vina.
- Razlikovati bolesti i mane vina i predložiti metode sprečavanja i odstranjivanja bolesti i mana.
- Primijeniti normativne akte u proizvodnji vina.