NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
![Profile picture for user kdamijan](/sites/default/files/styles/manual_crop_4x4/public/pictures/2021-07/kristijan-damjanic_2.jpg?h=17f6baf1&itok=XTDtIm5C)
ASISTENT(I):
![Profile picture for user mstaver](/sites/default/files/styles/manual_crop_4x4/public/pictures/2021-07/staver.jpg?h=d4db3527&itok=PRTOjQbL)
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 3 | ECTS | 7 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 4 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Izraditi plan uzgoja mediteranskih kultura uključujući ekonomske i uzgojne elemente
- Projektirati modele navodnjavanja bazirano na bilanci vode te primijeniti klasične i posebne modele navodnjavanja
- Provesti korekciju masulja, mošta i vina na osnovu kemijskog sastava te primijeniti nove tehnologije u proizvodnji, njezi, stabilizaciji i finalizaciji vina
Ishodi učenja
- Vrednovati značaj pojedinih grupa kemijskih sastojaka u grožđu, moštu i vinu.
- Provesti kemijsku analizu mošta i osnovnu kemijsku analize vina.
- Primijeniti odgovarajuću metodu fizikalno - kemijske i biološke stabilizacije vina.
- Odabrati postupak filtracije vina.
- Odabrati opremu i ambalažu za punjenje vina.
- Primijeniti normativne akte u proizvodnji vina.