NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
![Profile picture for user mstaver](/sites/default/files/styles/manual_crop_4x4/public/pictures/2021-07/staver.jpg?h=d4db3527&itok=PRTOjQbL)
ASISTENT(I):
![Profile picture for user kdamijan](/sites/default/files/styles/manual_crop_4x4/public/pictures/2021-07/kristijan-damjanic_2.jpg?h=17f6baf1&itok=XTDtIm5C)
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 2 | ECTS | 4 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 1 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Izraditi plan uzgoja mediteranskih kultura uključujući ekonomske i uzgojne elemente
- Projektirati modele navodnjavanja bazirano na bilanci vode te primijeniti klasične i posebne modele navodnjavanja
- Provesti korekciju masulja, mošta i vina na osnovu kemijskog sastava te primijeniti nove tehnologije u proizvodnji, njezi, stabilizaciji i finalizaciji vina
Ishodi učenja
- Procijeniti značaj pojedinih grupa kemijskih sastojaka u grožđu i moštu.
- Provesti osnovnu kemijsku analizu mošta.
- Izvršiti potrebnu i pravilnu korekciju mošta ili masulja.
- Koristiti osnovne tehnologije u proizvodnji bijelih, rose i crnih vina.