NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 3 | ECTS | 6 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 2 | 
| Vježbe | 2 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 0 | 
Ciljevi kolegija
              - Biti osposobljeni za tumačenje i primjenu važećih zakonskih odredbi koji se odnose na proizvodnju, kontrolu kvalitete i trženje rakije komovice i ostalih jakih alkoholnih pića;
- Biti sposobni tumačiti vezu između kvalitete sirovine te postupaka i parametara u proizvodnji i doradi rakije komovice i ostalih tradicijskih proizvoda s njihovim sastavom i kvalitetom
- Biti osposobljeni obavljati laboratorijske analize najvažnijih fizikalno-kemijskih parametara rakije komovice i ostalih tradicijskih proizvoda
Ishodi učenja
              - Primijeniti normativne akte koji se odnose na proizvodnju, kontrolu kvalitete i trženje rakije komovice i ostalih jakih alkoholnih pića.
- Argumentirati utjecaj značajnih čimbenika u proizvodnji i doradi na procese i koncentraciju najznačajnijih parametara i sastojaka u rakijama komovicama i ostalim tradicijskim proizvodima.
- Utvrditi podrijetlo glavnih sastojaka i objasniti njihov utjecaj na različite značajke i kvalitetu rakija komovica i ostalih tradicijskih proizvoda.
- Izraditi laboratorijsku analizu i na osnovi nje procijeniti fizikalno-kemijski sastav i njegovu povezanost sa senzornim značajkama i kvalitetom te zdravstvenom ispravnošću rakija komovica i ostalih tradicijskih proizvoda.
 
