NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
 
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 4 | ECTS | 3 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 0 | 
| Vježbe | 0 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 2 | 
Ciljevi kolegija
              - „Specijalističkom praksom I“ studenti će se dodatno stručno osposobiti i specijalizirati za izvođenje specifičnih tehnoloških postupaka tijekom prerade, dorade i finalizacije vina u studenskom podrumu, podrumu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i tehnološkim bazama Poljoprivrednog odjela.
Ishodi učenja
              - Primijeniti različite metode vinifikacije ovisno o sorti, kvaliteti grožđa i željenoj tipologiji vina.
- Izvršiti složenije kemijske analize vina primjenom adekvatnih laboratorijskih metoda.
- Odabrati modernu enološku opremu i sredstva za doradu i stabilizaciju vina.
- Primijeniti metode ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete vina tijekom proizvodnog procesa.
 
