NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 4 | ECTS | 3 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 0 |
Vježbe | 0 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 2 |
Ciljevi kolegija
- „Specijalističkom praksom I“ studenti će se dodatno stručno osposobiti i specijalizirati za izvođenje specifičnih tehnoloških postupaka tijekom prerade, dorade i finalizacije vina u studenskom podrumu, podrumu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i tehnološkim bazama Poljoprivrednog odjela.
Ishodi učenja
- Primijeniti različite metode vinifikacije ovisno o sorti, kvaliteti grožđa i željenoj tipologiji vina.
- Izvršiti složenije kemijske analize vina primjenom adekvatnih laboratorijskih metoda.
- Odabrati modernu enološku opremu i sredstva za doradu i stabilizaciju vina.
- Primijeniti metode ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete vina tijekom proizvodnog procesa.