NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 3 | ECTS | 3 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 0 |
Vježbe | 0 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 2 |
Ciljevi kolegija
- „Specijalističkom praksom I“ studenti će se dodatno stručno osposobiti i specijalizirati za izvođenje specifičnih tehnoloških postupaka tijekom prerade, dorade i finalizacije vina u studenskom podrumu, podrumu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i tehnološkim bazama Poljoprivrednog odjela.
Ishodi učenja
- Odabrati tehnološke procese u proizvodnji vina.
- Preporučiti različite metode vinifikacije ovisno o sorti, kvaliteti grožđa i željenom tipu vina.
- Odabrati specifične enološke postupke i enološka sredstva u cilju poboljšanja proizvoda.
- Vrednovati kvalitetu vina tijekom proizvodnje.