NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
 
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 3 | ECTS | 3 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 0 | 
| Vježbe | 0 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 2 | 
Ciljevi kolegija
              - „Specijalističkom praksom I“ studenti će se dodatno stručno osposobiti i specijalizirati za izvođenje specifičnih tehnoloških postupaka tijekom prerade, dorade i finalizacije vina u studenskom podrumu, podrumu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i tehnološkim bazama Poljoprivrednog odjela.
Ishodi učenja
              - Odabrati tehnološke procese u proizvodnji vina.
- Preporučiti različite metode vinifikacije ovisno o sorti, kvaliteti grožđa i željenom tipu vina.
- Odabrati specifične enološke postupke i enološka sredstva u cilju poboljšanja proizvoda.
- Vrednovati kvalitetu vina tijekom proizvodnje.
 
