Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user mstaver
dr. sc. biotech. Mario Staver,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Jezik hr
Studij
Semestar 3
ECTS 3
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 0
Vježbe 0
Seminari 0
Praktični rad 2
Ciljevi kolegija
  • „Specijalističkom praksom I“ studenti će se dodatno stručno osposobiti i specijalizirati za izvođenje specifičnih tehnoloških postupaka tijekom prerade, dorade i finalizacije vina u studenskom podrumu, podrumu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i tehnološkim bazama Poljoprivrednog odjela.
Ishodi učenja
  • Odabrati tehnološke procese u proizvodnji vina.
  • Preporučiti različite metode vinifikacije ovisno o sorti, kvaliteti grožđa i željenom tipu vina.
  • Odabrati specifične enološke postupke i enološka sredstva u cilju poboljšanja proizvoda.
  • Vrednovati kvalitetu vina tijekom proizvodnje.