NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
 
ASISTENT(I):
 
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 3 | ECTS | 5 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 2 | 
| Vježbe | 1 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 0 | 
Ciljevi kolegija
              - Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će stručnom terminologijom opisivati senzorne doživljaje vina, koristeći različite metode opisivanja i vrednovanja vina te voditi panel degustaciju vina.
Ishodi učenja
              - Odabrati tehnike ocjenjivanja vina
- Preporučiti adekvatne usporedne metode ocjenjivanja vina
- Ocijeniti vina bodovnim metodama ocjenjivanja
- Voditi degustaciju vina
- Valorizirati rezultate instrumentnog vrednovanja senzorskih osobina vina
 
