NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
 
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 3 | ECTS | 5 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 2 | 
| Vježbe | 1 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 0 | 
Ciljevi kolegija
              - Upoznavanje sa različitim polifenolnim spojevima u grožđu i vinu, promjenama tijekom dozrijevanja grožđa, ekstrakciji i utjecaju vinifikacijske tehnike, kemijskim reakcijama tijekom dozrijevanja i starenja kako bi se spoznala mogućnost utjecaja tehnologa na organoleptička svojstva vina.
Ishodi učenja
              - Valorizirati polifenole grožđa i vina.
- Razlikovati osnovne skupine polifenola i njihova svojstva.
- Predložiti tehnološke procese kojima se utječe na promjene pojedinih grupa polifenola tijekom vinifikacije i dorade vina.
- Usporediti postupke analize polifenola senzornim i analitičkim metodama.
 
