Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user kdamijan
dr. sc. biotech. Kristijan Damijanić,
profesor stručnog studija
Vidi profil

ASISTENT(I):

Jezik hr
Studij
Semestar 3
ECTS 5
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 1
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Upoznavanje sa različitim polifenolnim spojevima u grožđu i vinu, promjenama tijekom dozrijevanja grožđa, ekstrakciji i utjecaju vinifikacijske tehnike, kemijskim reakcijama tijekom dozrijevanja i starenja kako bi se spoznala mogućnost utjecaja tehnologa na organoleptička svojstva vina.
Ishodi učenja
  • Valorizirati polifenole grožđa i vina. 
  • Razlikovati osnovne skupine polifenola i njihova svojstva.
  • Predložiti tehnološke procese kojima se utječe na promjene pojedinih grupa polifenola tijekom vinifikacije i dorade vina.
  • Usporediti postupke analize polifenola senzornim i analitičkim metodama.