NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam |
Semestar | 1 | ECTS | 5 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 3 |
Vježbe | 2 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Upoznati studente s osnovnim zakonitostima kemijskih reakcija i formiranja spojeva te osnovama kemijskog računa.
- Informirati o vrstama i korištenju organskih tvari u biljnoj proizvodnji.
- Dati pregled glavnih biokemijskih procesa u organizmu i onih koji imaju primjenu u preradi poljoprivrednih proizvoda.
- Upoznati studente s različitim skupinama mikroorganizama i principima mikrobiologije hrane. Izložiti različite postupke tijekom konzerviranja i u procesima fermentacije biljnih proizvoda
Ishodi učenja
- Usvojiti temeljne kemijske pojmove te rješavati računske zadatke.
- Razlikovati vrste otopina te provoditi mjerenja u kemijskom laboratoriju. Opisati svojstva i navesti upotrebu elemenata i njihovih anorganskih spojeva na temelju njihovih kemijskih osobina.
- Razlikovati organske spojeve obzirom na njihovu građu i osobine.
- Objasniti građu najznačajnijih makromolekula i opisati osnovne metaboličke putove te biokemijske procese značajne za poljoprivredu.
- Kategorizirati glavne skupine mikroorganizama i objasniti njihovu ulogu u prirodi i u preradi poljoprivrednih proizvoda.