NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
 
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 1 | ECTS | 7 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 2 | 
| Vježbe | 3 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 0 | 
Ciljevi kolegija
              - Upoznavanje studenata sa novim saznanjima i važnošću mikroorganizama u vinarstvu.
- Osnove primijene mikrobiologije vina u proizvodnji vina.
Ishodi učenja
              - Analizirati ulogu mikroorganizama u proizvodnji vina.
- Razlikovati mikroorganizme uzročnike kvarenja vina.
- Usporediti nove smjerove u selekciji kvasaca i bakterija.
- Predložiti selekcionirane kvasce za pojedinu sortu i tipologiju vina.
- Odabrati bakterije i kvasce za biološko odkiseljavanje i refermentaciju vina.
 
