NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 3 | ECTS | 4 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 1 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Interpretirati ulogu mikroorganizma i primijeniti adekvatne kulture u proizvodnji vina.
- Preporučiti i provesti metode odstranjivanja bolesti i mana vina.
- Provesti odgovarajuću tehnologiju vinifikacije bijelih, rose i crnih vina uz praćenje determinirajući tehnološke procese te provesti fizikalno - kemijsku i biološku stabilizaciju vina.
- Primijeniti osnovne tehnologije u proizvodnji pjenušavih vina, likerskih vina i desertnih vina odabirom odgovarajuće opreme i ambalaže za proizvodnju, doradu i finalizaciju ovih vina.
Ishodi učenja
- Interpretirati temeljne pojmove mikrobiologije.
- Razlikovati vrste mikroorganizama i njihov metabolizam.
- Valorizirati konvencionalne i autohtone mikroorganizme u vinarstvu.
- Odabrati mikroorganizme za vinarsku proizvodnju.