NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 2 | ECTS | 5 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 3 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Uspješnim završavanjem kolegija studenti poznaju strojeve i uređaje koji se koriste u vinogradarstvu i vinarstvu, mogu identificirati većinu dijelova, razlikovati dobar od lošeg načina rada te mogu učiniti osnovna podešavanja s ciljem poboljšanja kvalitete glede stroja, tla, biljke, armature, finalnog proizvoda u vinariji.
- Usmjereni su prema racionalizaciji i efikasnosti agrotehničkih mjera kao i korištenje opreme u vinarstvu za postizanje očekivane kvalitete proizvoda.
Ishodi učenja
- Predložiti odgovarajuće strojeve i uređaje u vinogradarskoj proizvodnji.
- Kategorizirati strojeve za obradu tla, osnovnu i dopunsku gnojidbu te zaštitu vinograda.
- Izabrati strojeve u vinogradarstvu i vinarstvu.
- Odabrati strojeve i opremu za berbu, transport grožđa, preradu grožđa, proizvodnju, doradu i finalizaciju vina.