NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 2 | ECTS | 5 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 1 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će moći:
- definirati osnovne principe analitičke kemije i instrumentne analize;
- opisati i razlikovati teorijska i praktična načela pojedinih instrumentalnih tehnika i metoda instrumentne analize grožđa, mošta i vina;
- definirati specifičnu primjenu pojedinih tehnika i metoda ;
- interpretirati principe rada osnovnih konfiguracija instrumenata koji je koriste u instrumentnoj analizi;
- razlučiti različite tehnike priprave uzoraka za instrumentnu analizu s fokusom na uzorke grožđa, mošta i vina.
Ishodi učenja
- Povezati zajedničke osnovne principe analitičke kemije i instrumentne analize.
- Razlikovati teorijska i praktična načela pojedinih tehnika i metoda instrumentne analize u analizi mošta i vina.
- Usporediti primjenjivost pojedinih tehnika i metoda instrumentne analize u moštu i vinu.
- Interpretirati princip rada osnovnih konfiguracija instrumenata koji se koriste za instrumentnu analizu.
- Razlikovati različite tehnike priprave uzoraka za instrumentnu analizu s naglaskom na pripravu uzoraka mošta i vina.