NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 2 | ECTS | 5 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 2 | 
| Vježbe | 1 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 0 | 
Ciljevi kolegija
              - Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će moći:
- definirati osnovne principe analitičke kemije i instrumentne analize;
- opisati i razlikovati teorijska i praktična načela pojedinih instrumentalnih tehnika i metoda instrumentne analize grožđa, mošta i vina;
- definirati specifičnu primjenu pojedinih tehnika i metoda ;
- interpretirati principe rada osnovnih konfiguracija instrumenata koji je koriste u instrumentnoj analizi;
- razlučiti različite tehnike priprave uzoraka za instrumentnu analizu s fokusom na uzorke grožđa, mošta i vina.
 
Ishodi učenja
              - Povezati zajedničke osnovne principe analitičke kemije i instrumentne analize.
- Razlikovati teorijska i praktična načela pojedinih tehnika i metoda instrumentne analize u analizi mošta i vina.
- Usporediti primjenjivost pojedinih tehnika i metoda instrumentne analize u moštu i vinu.
- Interpretirati princip rada osnovnih konfiguracija instrumenata koji se koriste za instrumentnu analizu.
- Razlikovati različite tehnike priprave uzoraka za instrumentnu analizu s naglaskom na pripravu uzoraka mošta i vina.
 
