NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 1 | ECTS | 4 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 3 |
Vježbe | 0 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Provesti odgovarajuću tehnologiju vinifikacije bijelih, rose i crnih vina uz praćenje determinirajući tehnološke procese te provesti fizikalno - kemijsku i biološku stabilizaciju vina.
- Primijeniti osnovne tehnologije u proizvodnji pjenušavih vina, likerskih vina i desertnih vina odabirom odgovarajuće opreme i ambalaže za proizvodnju, doradu i finalizaciju ovih vina.
- Prezentirati vino na profesionalan način korištenjem stručne terminologije u opisivanju i vrednovanju vina te voditi degustaciju vina interpretirajući senzorne doživljaje vina.
Ishodi učenja
- Komentirati osnovne ekološke pojmove, funkcioniranje i stanje ekosustava.
- Procijeniti posljedice antropoloških aktivnosti na ekosferu i njene dijelove.
- Analizirati poljoprivredne proizvodne sustave na osnovu ekoloških koncepata i principa.
- Predložiti ekološki prihvatljive metode uzgoja za poljoprivredne proizvodne sustave vinove loze.
- Primijeniti ekološki prihvatljive mjere zaštite za poljoprivredne proizvodne sustave mediteranskih kultura.