Skoči na glavni sadržaj

NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

Profile picture for user sradeka
dr. sc. biotech. Sanja Radeka,
profesor stručnog studija u trajnom izboru
Vidi profil

ASISTENT(I):

Jezik hr
Studij
Semestar 1
ECTS 6
Vrsta predmeta Obavezni predmet
Predavanja 2
Vježbe 2
Seminari 0
Praktični rad 0
Ciljevi kolegija
  • Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će biti sposobni interpretirati aromatske komponente vina te objasniti reakcije sinteze koje su za njega zaslužne.
Ishodi učenja
  • Utvrditi spojeve primarne (sortne), sekundarne (fermentacijske) i tercijarne arome mošta i vina.
  • Povezati podrijetlo, prekursore i biosintezu kemijskih spojeva sastavnih dijelova arome mošta i vina.
  • Interpretirati olfaktorna svojstva i olfaktivne pragove za različiti aromatski profil vina.
  • Povezati utjecaj različitih čimbenika na koncentraciju komponenti arome vina.
  • Odabrati različite tehnološke postupke u različitim fazama vinifikacije.