NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA

ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 1 | ECTS | 6 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 2 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će biti sposobni interpretirati aromatske komponente vina te objasniti reakcije sinteze koje su za njega zaslužne.
Ishodi učenja
- Utvrditi spojeve primarne (sortne), sekundarne (fermentacijske) i tercijarne arome mošta i vina.
- Povezati podrijetlo, prekursore i biosintezu kemijskih spojeva sastavnih dijelova arome mošta i vina.
- Interpretirati olfaktorna svojstva i olfaktivne pragove za različiti aromatski profil vina.
- Povezati utjecaj različitih čimbenika na koncentraciju komponenti arome vina.
- Odabrati različite tehnološke postupke u različitim fazama vinifikacije.