NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
 
ASISTENT(I):
| Jezik | hr | 
| Studij | Stručni diplomski studij Vinarstvo | 
| Semestar | 1 | ECTS | 6 | 
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet | 
| Predavanja | 2 | 
| Vježbe | 2 | 
| Seminari | 0 | 
| Praktični rad | 0 | 
Ciljevi kolegija
              - Svladavanjem gradiva ovog kolegija studenti će biti sposobni interpretirati aromatske komponente vina te objasniti reakcije sinteze koje su za njega zaslužne.
Ishodi učenja
              - Utvrditi spojeve primarne (sortne), sekundarne (fermentacijske) i tercijarne arome mošta i vina.
- Povezati podrijetlo, prekursore i biosintezu kemijskih spojeva sastavnih dijelova arome mošta i vina.
- Interpretirati olfaktorna svojstva i olfaktivne pragove za različiti aromatski profil vina.
- Povezati utjecaj različitih čimbenika na koncentraciju komponenti arome vina.
- Odabrati različite tehnološke postupke u različitim fazama vinifikacije.
 
