NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Održivi agroturizam |
Semestar | 3 | ECTS | 4 |
Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 2 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Upoznati studente sa značajem i mogućnostima održivog uzgoja aromatičnog i začinskog bilja, pojmom i standardima kvalitete, vrstama i karakteristikama bioaktivnih tvari te aroma, osnovnim načinima prerade te primjeni aromatičnog i začinskog bilja. Upoznati studente s tehnologijom uzgoja osnovnih vrsta aromatičnog i začinskog bilja.
- Upoznati studente s namjenom aromatičnog i začinskog bilja.
Ishodi učenja
- Odlučiti o identitetu aromatičnog i začinskog bilja te vrsti bioaktivnih tvari odabranih vrsta aromatičnog i začinskog bilja
- Objasniti uvjete za podizanje nasada te tehnologije uzgoja odabranih vrsta i sortimenata aromatičnog i začinskog bilja
- Odlučiti o načinu prerade i primjene odabranih vrsta aromatičnog i začinskog bilja u ovisnosti o karakteristikama
- Proizvesti estrakt, macerat, začinsko ulje ili eterično ulje.
- Procijeniti kvalitetu biljne sirovine aromatičnog i začinskog bilja na osnovu njegovih karakteristika i sadržaja bioaktivnih tvari.