NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
Jezik | hr |
Studij | Stručni prijediplomski studij Vinarstvo |
Semestar | 6 | ECTS | 4 |
Vrsta predmeta | Izborni predmet |
Predavanja | 2 |
Vježbe | 1 |
Seminari | 0 |
Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Upoznati studente sa značajem i mogućnostima održivog uzgoja aromatičnog i ljekovitog bilja, pojmom i standardima kvalitete, vrstama i karakteristikama bioaktivnih tvari, osnovnim načinima prerade te primjeni aromatičnog i ljekovitog bilja.
- Upoznati studente s tehnologijom uzgoja osnovnih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja.
- Upoznati studente s mogućnostima proizvodnje aromatiziranih proizvoda na bazi vina i jakih alkoholnih pića
Ishodi učenja
- Objasniti karakteristikame aromatičnog i ljekovitog bilja i pripadnost vrsti, botaničkoj porodici i grupi bioaktivnih tvari
- Objasniti tehnologije uzgoja odabranih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja
- Odlučiti o načinu prerade i primjene odabranih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja
- Proizvesti estrakt, macerat ili eterično ulje
- Procijeniti kvalitetu biljne sirovine aromatičnog i ljekovitog bilja