NOSITELJ(ICA) KOLEGIJA
ASISTENT(I):
| Jezik | hr |
| Studij | Stručni prijediplomski studij Mediteranska poljoprivreda |
| Semestar | 6 | ECTS | 3 |
| Vrsta predmeta | Obavezni predmet |
| Predavanja | 2 |
| Vježbe | 1 |
| Seminari | 0 |
| Praktični rad | 0 |
Ciljevi kolegija
- Upoznati studente sa značajem i mogućnostima održivog uzgoja aromatičnog i ljekovitog bilja, pojmom i standardima kvalitete, vrstama i karakteristikama bioaktivnih tvari, osnovnim načinima prerade te primjeni aromatičnog i ljekovitog bilja.
- Upoznati studente s tehnologijom uzgoja osnovnih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja.
- Upoznati studente s mogućnostima proizvodnje aromatiziranih proizvoda na bazi vina i jakih alkoholnih pića
Ishodi učenja
- Odlučiti o identitetu aromatičnog i ljekovitog bilja te vrsti bioaktivnih tvari odabranih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja
- Objasniti uvjete za podizanje nasada te tehnologije uzgoja odabranih vrsta i sortimenata aromatičnog i ljekovitog bilja
- Odlučiti o načinu prerade i primjene odabranih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja u ovisnosti o karakteristikama
- Proizvesti estrakt, macerat ili eterično ulje.
- Procijeniti kvalitetu biljne sirovine aromatičnog i ljekovitog bilja na osnovu njegovih karakteristika i sadržaja bioaktivnih tvari.
