Skoči na glavni sadržaj
veleri_upisi

Upisi studenata u prvu godinu stručnih prijediplomskih studija Veleučilišta u Rijeci održat će se 

online preko poveznice https://www.veleri.hr/hr/form/upisi kojoj možete pristupati od 18. do 22. srpnja 2024. godine od 0 do 24 sata.  

Molimo Vas da prije pristupanja online upisu, otvaranjem navedene poveznice, pripremite sljedeće dokumente:

1. Preuzeti i ispuniti obrasce, koji su dostupni na sljedećim poveznicama: 

2. Skenirati, odnosno, pripremiti digitalne verzije sljedećih dokumenata: 

  1. osobne iskaznice ili  uvjerenja o prebivalištu  (pdf ili jpg)
  2. dokaza o uplati iznosa od 50 € za troškove upisa (pdf ili jpg) 
    (uplatu izvršiti prema Uputama o plaćanju)
  3. rodnog list iz sustava e-građani
  4. domovnice iz sustava e-građani
  5. potvrde o uplati školarine (pdf ili jpg) u iznosu 1.021,97 € za redovite studente koji su bili upisani na ovom ili na drugom javnom visokom učilištu, a u prethodnoj godini nisu stekli minimalno 55 ECTS bodova. Uplatu je potrebno izvršiti prema Uputama o plaćanju. U slučaju kartičnog plaćanja, obratite se na 051/353-733.
  6. I S P I S N I C E (pdf ili jpg) s prethodnog visokog učilišta za pristupnike koji su već studirali u redovitom statusu na teret Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. Pristupnici koji su studirali u statusu redovitog studenta uz plaćanje ili izvanredno, moraju dostaviti potvrdu o statusu na prethodnom visokom učilištu iz koje je vidljivo da nisu koristili subvenciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.
  7. izvanredni studenti moraju priložiti potvrdu o uplati školarine (pdf ili jpg) i to za studije koji se izvode u Rijeci u iznosu od 838,81 €, a za studije koji se izvode u Pazinu i Poreču 929,06 €.  Uplatu je potrebno izvršiti prema Uputama o plaćanju. U slučaju kartičnog plaćanja, obratite se na 051/353-733.

Napomena: Osim fizičkog skenera, za skeniranje dokumenata moguće je koristiti i bilo koju od besplatnih aplikacija za pametne telefone koja se nudi na Google Play Store/App Store. 
Datoteke je potrebno imenovati na način „ime_prezime_naziv dokumenta“, npr. „ivan_horvat_OI“ za osobnu iskaznicu, odnosno „ivan_horvat_slika“ za e-indeks/iksicu.

3. Poslati poštom:

Original svjedodžbe o završnom radu (strukovne škole) odnosno svjedodžbe o državnoj maturi (gimnazije) te ugovor o studiranju (otisnut u tri primjerka i vlastoručno potpisan), poslati poštom na adresu: 

Veleučilište u Rijeci

Vukovarska 58 

51000 Rijeka

(za Studentsku referadu)

 

do 26. srpnja 2024. godine.

 

Nakon ispunjavanja i slanja upisnog materijala Vašu će prijavu zaprimiti djelatnice Studentske referade koje će Vam, nakon obrade pristigle dokumentacije i upisa u sustav ISVU, poslati povratno na Vaš e-mail informaciju o upisu.

Ukoliko budete imali problema kod online upisa, molimo Vas da nam se obratite na sljedeće telefone u Studentskoj referadi: 

051/677-211

051/353-711

051/353-733 

 ili na e-mail adresu:  evidencija@veleri.hr.