![](/sites/default/files/styles/manual_crop_16_9/public/2023-02/img-0552acc2e33edd5bc5b2e3f382b3f088-v_0_0_0.jpg?h=ba73c190&itok=zVAXT1E3)
U organizaciji GinIstre i Udruge Agrorovinj, u Strukovnoj školi Eugena Kumičića u Rovinju održao se u petak 10. 2. i subotu 11. 2. 2023. godine tečaj senzornih analitičara za jaka alkoholna pića, na kojem su sudjelovali naši djelatnici, Urška Kosić, Petar Šegon i Kristijan Damijanić uz brojne studente i alumni studente Poljoprivrednog odjela.
Tečaj, prvi takav na ovim prostorima, održali su licencirani predavači talijanske udruge ANAG (Associazione nazionale assaggiatori grappa ed acquaviti). Program tečaja obuhvaćao je 5 teorijskih cjelina (principi degustacije, senzorna analiza - tehnika i osjetila, zakonodavni okvir jakih alkoholnih pića, tehnologija destilacije te alkohol i kultura), a po završetku su se kušale i ocjenjivale različite tipologije jakih alkoholnih pića.