Skoči na glavni sadržaj

U petak 13. listopada 2023. Veleučilište u Rijeci bilo je domaćin i organizator skupa koji je okupio stručne službe svih veleučilišta u RH, pod pokroviteljstvom Zbora veleučilišta Republike Hrvatske.

 

Sudionike skupa iz cijele Hrvatske pozdravio je izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, predsjednik Zbora veleučilišta Republike Hrvatske i dekan Veleučilišta Edward Bernays te mr. sc. Marino Golob, dekan Veleučilišta u Rijeci.

Glavne teme skupa bile su Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (predavač red. prof. dr. sc. Dario Đerđa, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci), osvrt na prethodni ciklus reakreditacije i najava novog ciklusa reakreditacija veleučilišta (predavala je gđa Ivana Borošić, načelnica Odjela za akreditaciju u visokom obrazovanju u AZVO-u) te financiranje veleučilišta u RH (predavala je gđa Mirela Zagorac, načelnica Sektora za financijske poslove u MZO-u).

 

Nakon predavanja održale su se stručne radionice koje su okupile voditelje različitih stručnih službi veleučilišta na kojima se nastavilo druženje sudionika s predavačima i razmjena iskustava. Skup je okupio 80-ak sudionika.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika