Skoči na glavni sadržaj
Studenti posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Rijeke

U sklopu kolegija Osobna zaštitna sredstva i oprema studenti preddiplomskog stručnog studija Sigurnost na radu 12. lipnja 2021. godine posjetili su JVP Grada Rijeke u pratnji nastavnika Mensura Ferhatovića, v. predavača i Maje Šupuković, asistentice.

Svrha terenske nastave bila je upoznavanje studenata s osobnom zaštitnom opremom vatrogasaca (vatrogasnim vozilom, vatrogasnim intervencijskim odijelima, dišnim aparatima i ostalom zaštitom opremom pripadnika vatrogasne postrojbe).

Prezentaciju osobne zaštitne opreme održali su pripadnici vatrogasne postrojbe koji su nakon prezentacije strpljivo odgovarali na sva postavljena pitanja. Kao prezenter osobne zaštitne opreme sudjelovao je i naš diplomirani student, Mauro Kružić, struč. spec. ing. sec., koji je svoj studij na Veleučilištu završio prošle akademske godine.

Podsjetimo se, Veleučilište u Rijeci je ove godine u ožujku potpisalo Sporazum o poslovnoj suradnji s Vatrogasnom zajednicom Primorsko-goranske županije čime je studentima Odjela sigurnosti na radu omogućeno izvođenje stručne prakse, terenskih i praktičnih vježbi u prostorima Vatrogasne zajednice i na vatrogasnom poligonu u Šapjanama.

Potpisanim Sporazumom omogućena je međusobna suradnja stranaka potpisnica u kreiranju programa i izvođenju zajedničkih stručnih i znanstvenih konferencija, okruglih stolova, seminara i drugih skupova te druge oblike suradnje u cilju promicanja struke i svijesti o opasnostima od požara.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika