
Studenti Održivog agroturizma sa svojim profesorom Duškom Serdarom, dipl. oec. u okviru terenske nastave na kolegiju Prehrana i posluživanje posjetili su Hilton Rijeka Costabella Beach Resort.
Studentima i nazočnom profesoru direktorica ljudskih resursa Nataša Kovačić Stilinović, dipl. iur. predstavila je sve dijelove hotelskog kompleksa i ukazala na iznimnu važnost ljudskih resursa u sustavima poslovanja te standardima kvalitete koji se primjenjuju u Hilton Rijeka Costabella Beach Resortu.
Prikazani su radni prostori, oprema i pribor za radne aktivnosti u okviru administrativnog sustava te načini i radni postupci u prijamnom odjelu hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort, receptivni poslovi, rezervacija hotelskih usluga, prijam gosta – check-in, poslovi recepcionara tijekom boravka gosta u hotelu – brizi o gostu, poslovima tijekom odlaska gosta – check-out.
Studenti su imali prilike upoznati se s hotelskim domaćinstvom, posebnostima i ulogama poslovanja hotelskog domaćinstva te primjenom i poštovanjem standarda u hotelskom domaćinstvu. Poseban je naglasak bio posvećen važnosti koordinacije i suradnje hotelskog domaćinstva s ostalim radnim – hotelskim odjelima.
Od ostalih odjela, studentima je bila prezentirana primjena i provedba različitih radnih postupaka u hotelu Hilton, Spa & wellness sa suvremeno opremljenom teretanom. Posebna pažnja bila je poklonjena i prezentiranju primjene ekoloških standarda u hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort, načinima odlaganja korisnog i miješanog te krutog otpada, kao i njihova recikliranja. Studenti su imali prilike upoznati se i s primjenom i korištenjem certificiranih sredstava za pranje i čišćenje te održavanje hotelskih odjela – radnih prostora te primjenom i provođenjem mjera zaštite na radu u hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort.
Svojim aktivnim sudjelovanjem i pitanjima studenti su dodatno pridonijeli zanimljivosti i dinamici terenske nastave te na licu mjesta imali uvida u važnost kvalitete ljudskog potencijala generalno i u ovakvom sustavu poslovanja.