Skoči na glavni sadržaj

Sve vas pozivamo na predstavljanje knjige pod nazivom „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“ koje će u srijedu 15. 11. 2023. s početkom u 15 sati u dvorani 401 održati prof. dr. sc. Marinko Đ. Učur, redoviti profesor u trajnom zvanju u mirovini, autor brojnih knjiga i znanstvenih i stručnih članaka iz područja radnog, prometnog, međunarodnog radnog prava i nomotehnike.

Osim korisnih i originalnih sadržaja o osnovama prava i zakonodavstva zaštite zdravlja i sigurnosti na radu na međunarodnoj i nacionalnoj razni, knjiga sadrži i QR kodove koji čitatelje povezuju s digitalnim izvorima i omogućuju detaljnije istraživanje i pomažu pri shvaćanju izloženog gradiva.

Naš profesor Učur, koji je proveo mnoge godine podučavajući generacije studenata Veleučilišta u Rijeci, knjigu je napisao uz koautorstvu sa Cvetanom Kovačem, bacc. ing. sec., bacc. ing. traff., stručnim suradnikom za korporativnu sigurnost u Hrvatskoj pošti d.d., članom Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu i dobitnikom Priznanja za postignuća u zaštiti života i zdravlja radnika na radu te unapređenje sustava zaštite na radu (2015. godine); Anom Šijaković, sveuč. spec. oec., dipl. ing. sig., predavačicom na poslijediplomskom specijalističkom studiju Medicina rada i sporta na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, stalnim sudskim vještakom za sigurnost i zaštitu na radu i dobitnicom Priznanja za postignuća u zaštiti života i zdravlja radnika na radu te unapređenje sustava zaštite na radu (2014. i 2019. godine) te dr. sc. Ivanom Krišto, dipl. ing. sig., predavačicom na prijediplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš na Metalurškom fakultetu u Sisku i dobitnicom Priznanja za postignuća u zaštiti života i zdravlja radnika na radu te unapređenje sustava zaštite na radu (2017. godine).

Izdavač knjige je znanstveno-stručni časopis „Sigurnost“ s kojim Veleučilište ima potpisan sporazum temeljem kojeg će svake godine nagraditi studente koji su ostvarili najbolje ocjene tijekom studija te izradili najbolje završne i diplomske radove iz područja sigurnosti i zaštite. Nagrade najboljim studentima i ove će godine biti uručene na 23. tradicionalnoj godišnjoj nacionalnoj Konferenciji „Znanjem do sigurnosti i zdravlja na radu!“ koja će se održati 7. prosinca 2023. s početkom u 9 sati u Hotelu Antunović u Zagrebu.