Skoči na glavni sadržaj

Gostujuće predavanje u okviru Erasmus+ programa mobilnosti održala je 30. listopada 2023. Lara Schumann iz tvrtke Xplora Technologies AS, Norveška. Tijekom izlaganja gospođa Schumann je predstavila svoju tvrtku kao europsku multinacionalnu tehnološku tvrtku koja je specijalizirana za proizvodnju i prodaju pametnih satova za djecu, softver i usluge. Tvrtka je osnovna 2016. godine, a sjedište tvrtke nalazi se u Oslu. Misija tvrtke je siguran ulazak djece u digitalni svijet te bolja ravnoteža između vremena provedenog pred ekranom i fizičke aktivnosti. Tvrtka zapošljava više od 100 zaposlenika te posluje na 22 globalna tržišta. Predavačica je predstavila ciljeve i strategije tvrtke te pojasnila na koji način ostvaruje visok rast o čemu svjedoči rast prodaje 24 puta u posljednje četiri godine. Osim toga, predavačica je podijelila svoje iskustvo rada u jednoj propulzivnoj kompaniji te izazovima s kojima se susreće u poslovanju te suradnji s klijentima na različitim tržištima i radeći u okruženju koje uključuje zaposlenike iz različitih zemalja.

Osim studenata predavanju je nazočilo i nekoliko nastavnika. Predavanje je bilo dinamično i korisno studentima, koji su imali mnogobrojna pitanja. Nakon predavanja studenti su mogli pregledati primjerke pametnih satova.

Zahvaljujemo predavačici na zanimljivom i poučnom izlaganju.

Gostujuće predavanje inozemne predavačice iz tvrtke održano je u svrhu održavanja nastave u okviru Erasmus+ projekta 2021-1-HR01-KA131-HED-000008352.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika