![](/sites/default/files/styles/manual_crop_16_9/public/2022-05/minisimpozij_1_0_0_0.jpg?h=3a0c34ca&itok=0fB0McfQ)
U okviru proslave 24. obljetnice od osnivanja Veleučilišta u Rijeci dana 19. i 20. svibnja 2022. godine na preddiplomskom stručnom studiju Održivi agroturizam organiziran je i uspješno proveden prvi minisimpozij pod nazivom Održiva poljoprivreda i ruralni turizam. Dvodnevni minisimpozij s međunarodnim sudjelovanjem okupio je domaće i strane stručnjake iz znanosti i gospodarstva koji su govorili o aktualnim temama u agronomiji, poduzetništvu i turizmu. Prvi dan simpozija bio je posvećen oznakama kvalitete ruralnog turizma, promociji autohtonih proizvoda u Primorsko-goranskoj županiji, održivog poduzetništva te uvjetima i prvim iskustvima uzgoja skakavaca kao hrane.
Drugi dan simpozija predavanja su bila provedena u online okruženju i na engleskom jeziku, a tematski je dan bio posvećen istraživanjima i temama iz područja održive poljoprivrede: Sorte jabuka koje ne oksidiraju i Utjecaj gnojidbe na kvalitetu jagoda.