Skoči na glavni sadržaj

 

Veleučilište u Rijeci proslavilo je 24. obljetnicu osnutka koja je u mnogočemu nadmašila svoje prethodnice i podigla letvicu za sve one koje dolaze.

Niz događaja započeo je otvaranjem izložbe fotografija studenta Davorina Jurkovića 12. svibnja, nastavio se održavanjem brojnih predavanja i radionica (npr. "3D modeliranje i printanje"), a okončan je 20. svibnja svečanom sjednicom te dodjelom dekanovih nagrada i nagrada djelatnicima.

U organizaciji voditeljice Centra karijera Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Sandre Debeljak, više predavačice, održana su gostujuća predavanja te susreti alumna i studenata na Poslovnom odjelu, Prometnom odjelu te Odjelu sigurnosti na radu. Također, u utorak, 17. svibnja, održao se Dan poslovnih mogućnosti i razgovora s poslodavcima (Ericsson Nikola Tesla, iOLAP, Jadranska vrata d.d., Danieli-Systec, Erste banka, Centar za poljoprivredni i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Auto Hrvatska, Arriva Hrvatska, Kompare, CAME Adriatic d. o. o., EIDOS.hr, Vinska kuća Pavlomir, INSPEKT.PAZIN d.o.o., Rudan d.o.o., Plavi tim d.o.o. član INA grupe) gdje su studenti, ali i poslodavci u neformalnom okruženju mogli razmijeniti sve informacije o trenutnom stanju na tržištu rada.

Uz sve navedeno, prošloga je tjedna u organizaciji preddiplomskog stručnog studija Održivi agroturizam održan dvodnevni minisimpozij “Održiva poljoprivreda i ruralni turizam 2022.“ u sklopu kojeg su stručnjaci iz gospodarstva, ali i znanosti, govorili o aktualnim temama iz agronomije, poduzetništva i turizma.

Također, u sklopu Sportskog dana dobro su se zabavili i studenti i zaposlenici pokazavši zajedništvo i sportski duh igrajući odbojku i badminton. Ova je prigoda iskorištena i za dodjelu medalja s nedavno održane Prometijade u Grčkoj.

Vjerujemo da su događanja pomogla učvrstiti povezanost Veleučilišta u Rijeci s gospodarstvom, ali i još snažnije povezati bivše i sadašnje studente, kao i osoblje Veleučilišta.

Raduje nas da zanimljivim predavanjima još nije kraj! Naime, već u petak, 27. 5. očekuju nas zanimljiva predavanja iz područja informatike koja organizira IT Zajednica Rijeka.

Svim studentima i zaposlenicima Veleučilišta u Rijeci želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika