Skoči na glavni sadržaj

U sklopu rada Centra za sigurnost informacijskih sustava (CSIS@Veleri) u četvrtak 3. studenoga 2022. godine u 12:30 sati održat će se gostujuće predavanje. Gost predavač bit će gospodin Jagor Čakmak, Cybersecurity manager iz tvrtke Rimac Technology. Predavanje će dati pregled trenutačnih sigurnosnih izazova u autoindustriji.  

Jagor Čakmak bavi se računalnom sigurnošću preko deset godina u različitim ulogama, od odgovora na incidente i razvoja softvera za detekciju napada u sklopu Nacionalnog CERT-a pri CARNetu, štićenja sustava za autorizaciju i kreiranja podataka na kreditnim karticama u Erste Group Card Processoru, do provođenja penetracijskih testiranja u tvrtki Infigo IS.

Trenutačno se bavi sigurnosnim aspektima connected vozila u sklopu Rimac Technologyja gdje ima ulogu voditelja tima koji osmišljava rješenja za sigurnu komunikaciju unutar samog vozila te sigurnu komunikaciju prema cloud platformi.

Predavanje će dati pregled trenutačnih izazova u autoindustriji kada većina modernih vozila ima mogućnost spajanja na cloud servise i/ili putem lokalnog Wi-Fija/Bluetootha. Postavlja se pitanje kako štiti sustave koji nisu bili namijenjeni da budu dostupni nikome izvan servisne mreže uz fizički pristup vozilu. Autoindustrija tek upoznaje koncepte poput sigurnosnih zakrpa koji su u računalnom svijetu standard već godinama.

Predavanje se može pratiti i online putem sustava Teams na poveznici https://tinyurl.com/cakmakrimactech.

 

Slika
Slika