Skoči na glavni sadržaj

Tema predavanja bit će zaštita osobnih podataka prikazana kroz primjere iz prakse (AI projekt Vlade „ Andrija Digitalni Asistent“, „e-Građani“, zaštita osobnih podataka na elektroničkom potpisu, web-stranicama i društvenim mrežama).

O predavačima:

Ines i Marko Krečak profesionalni su službenici za zaštitu podataka koji su osim visokog obrazovanja u pravnom i društvenom području usavršili svoje znanje na međunarodnim edukacijama stručnjaka za privatnost CIPP/E - Certified Information Privacy Professional/Europe, edukacijama nacionalnog tijela za zaštitu podataka (AZOP), CyberRange trening (Innogy SE, Germany), COTRUGLI Business School, članovi su European Association of Data Protection Professionals, International Association of Privacy Professionals, te predstavnici Republike Hrvatske u organizaciji European Federation of Data Protection Officers, predavači u centru za obrazovanje Verlag Dashofer. Kontinuirano se usavršavaju u svom radu te su nositelji brojnih drugih certifikata i uvjerenja i sudionici brojnih međunarodnih i domaćih stručnih konferencija, događaja i predavanja. Voditelji su Hrvatskog centra za zaštitu osobnih podataka Feralis - prvog udruženja osnovanog u skladu s Općom uredbom koje može uime građana podnositi pritužbe nadzornom tijelu radi zaštite osobnih podataka.

 

U sklopu rada Centra za sigurnost informacijskih sustava (CSIS), a u povodu obilježavanja Europskog mjeseca cyber sigurnosti 28. 10. 2021. godine u 15.00 sati u dv. 401 održat će se gostujuće predavanje stručnjaka iz Hrvatskog centra za zaštitu osobnih podataka Feralis.