Skoči na glavni sadržaj

U četvrtak 16. 11. 2023. godine u 10.15 sati u dvorani 401 održat će se gostujuće predavanje pod nazivom "Defending the Enterprise". Gost predavač je Antun Đuranec - Security Threat Intelligence Hunter iz tvrtke Infobip.

Bivši student Veleučilišta u Rijeci započeo je svoju karijeru u području računalne sigurnosti prije sedam godina usmjerenjem na digitalnu forenziku. Njegov fokus bio je na testiranju Windows artefakata te pronalaženju inovativnih metoda prikupljanja dokaza o malicioznim radnjama, osiguravajući njihovu valjanost u sudskom procesu. Tijekom tog razdoblja održao je više od 200 sati edukacija za različite organizacije diljem Europe u okviru tvrtke INsig2.

Trenutačno obavlja dužnost Security Threat Intelligence Huntera kao član SOC tima u tvrtki Infobip, gdje prati, detektira i odgovara na svakodnevne računalne prijetnje. Uz to, aktivno sudjeluje u proaktivnom traženju prijetnji u okolini, razvoju detekcija, automatizaciji i unapređenju postojećih sigurnosnih kontrola.

Predavanjem će približiti izazove i alate/platforme koje koriste stručnjaci za računalnu sigurnost u većim tvrtkama. Dotaknut će se i nadolazeće prakse te pitanja kako ona izgleda kada je u pitanju Security odjel tvrtke Infobip.

Slika