Skoči na glavni sadržaj
Moje ERASMUS iskustvo

Ideja i želja za odlaskom na Erasmus boravak nastali su tijekom razgovora s kolegama Korinom i Marijem, kada smo se odlučili pokušati postati prvi studenti Sigurnosti na radu VELERI-ja, koji su otišli u zajedničku Erasmus avanturu. Odluka je pala na Portugal i Instituto Politecnico u Beji, malom gradiću u srcu Alenteja, portugalske regije vina, maslinova ulja, pluta i pšenice. 

Studiranje na navedenom veleučilištu tijekom 2016/17 akademske godine mi je osobno pružilo mnogo vrijednih znanja i vještina iz zaštite na radu, preko rada u laboratoriju, proučavanja različite literature, izrade projekata, prisutvovanja kratkoj praksi u bolnici José Joaquim Fernande te pohađanja nastave portugalskog jezika. Oduševljena boravkom u Portugalu, odlučila sam ga produljiti te sam drugi semestar provela na stručnoj praksi u Termoelektrani Ribatejo u Carregadu, gradiću 30 km od Lisabona. U TE Ribatejo me je dočekala ugodna radna atmosfera i dobro provedena zaštita na radu na razini cijelog kompleksa iz koje sam prikupila nove informacije te povezala dosadašnje znanje s provedbom u praksi.

Erasmus boravak je ispunio sva moja očekivanja: naučila sam mnogo na IP Beji i na praksi, upoznala sam se se s portugalskom kulturom, kuhinjom i kvalitetnim proizvodima, proputovala sam cijeli Portugal, a i ono najvažnije, susrela sam divne ljude s kojima sam i nakon Erasmusa ostala u redovitom kontaktu.

Martina Vukelić

 

Oznake / Tags