Skoči na glavni sadržaj

Profesorice dr. sc. socio. Elena Krelja Kurelović, prof. struč. stud. i dr. sc. human. Tamara Polić, prof. struč. stud. boravile su u okviru Erasmus+ programa u Španjolskoj, na Sveučilištu u Malagi (Universidad de Malaga - UMA) od 6. do 10. svibnja 2024. godine, sudjelujući u njihovom Erasmus tjednu (Staff Week).

Sveučilište u Malagi javno je sveučilište koje se nalazi na 23. mjestu među svim španjolskim sveučilištima i 671. u svijetu. Osnovano je 1972. i nudi 60 preddiplomskih studija, preko 50 diplomskih studija i preko 40 doktorskih programa. Obrazovanje se odvija u 18 centara na 81 odjelu. Trenutno ima oko 36.000 studenata, uključujući oko 6.000 stranih studenata. Većina nastave organizirana je unutar dva kampusa, iako se nastava odvija i na lokacijama u središtu grada.

Na  Sveučilištu u Malagi izuzetno je važna kvaliteta nastave, koja je na zavidnoj razini, i jako se drži do suvremenosti nastavnih sredstava i pomagala. UMA potiče znanstveni rad te suradnju s mnogim  regionalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama. Izuzetno su uključeni i u Erasmus programe. Imaju običaj organiziranja Erasmus tjedna na kojem okupe sudionike iz različitih zemalja. Ove godine, u Erasmus tjednu sudjelovalo je 50 profesora i članova administrativnog osoblja iz različitih zemalja Europe, ali i svijeta. 

Nakon pojedinačnog predstavljanja nas sudionika i naših zemalja i institucija, domaćini su nas odveli na prijem gradonačelniku. Osim izuzetno zanimljivih izlaganja na svojoj instituciji (npr. o samoj instituciji i njenom ustroju,  o turizmu u Malagi,  Fakultetu za Turizam, španjolskom jeziku, socijalnim programima, itd.), proveli su nas kroz sve svoje zgrade i odjele, knjižnicu, kao i laboratorije. U popodnevnim satima svakog su nam dana organizirali različite aktivnosti: razgled grada i znamenitosti u pratnji vodiča, posjet izložbi Pabla Picassa, radionicu plesa flamenca, igranje njihovog popularnog sporta koji se zove „padel“ (nešto poput tenisa na manjim igralištima, https://padel.hr/pravila/) te međunarodnu večeru na koju je svatko od nas donio nešto tipično za svoju zemlju

"Osjećamo se neizmjerno zahvalno i zadovoljno što smo bile dio ovog programa i stekle novo iskustvo i dobile novi vjetar u leđa za obavljanje posla kojim se bavimo."

                                                                                                                      -dr. sc. socio. Elena Krelja Kurelović, prof. struč. stud. i dr. sc. human. Tamara Polić, prof. struč. stud

Slika
Slika
Slika
Slika