Skoči na glavni sadržaj

Fakultet prometnih znanosti/Zavod za prometno planiranje, stručni suradnik na projektima

Veleučilište u Rijeci upisala sam 2011. godine s namjerom učenja analiza i pronalaženja rješenja za prometni sustav Republike Hrvatske.U toj godini na hrvatskim cestama poginulo je 415 osoba, a 3.397 ih je teško ozlijeđeno. Na nastavi na VELERI-ju često smo tražili uzroke nastanka tih nesreća i pokušavali pronaći rješenja. Profesori su nas kao buduće inženjere prometa često osvještavali kao bitne i odgovorne karike za takvu statistiku u želji da nakon završenog studija svoj posao u prometnoj struci radimo odgovorno i savjesno.

Najupečatljivije što mi je s VELERI-ja ostalo jest dinamična nastava, timski rad i konkretizacija teorije koja mi koristi prilikom obavljanja poslovnih zadataka. Naglasila bih pristup prema studentima jer nismo bili samo broj iz indeksa, već studenti s imenom, prezimenom i konkretnim spoznajama za određena područja. Pamtim trenutke kada smo imali više kolokvija ili ispita u kratko vrijeme kako su nam nastavnici izlazili u susret. A rečenice poput „Živimo u vremenu kada su krađe svakodnevica, jedino što vam se ne može ukrasti je vaše znanje s kojim uvijek možete krenuti iznova“ prate me i dalje. Svoj interes za inteligentnim transportnim sustavima započela sam upravo na VELERI-ju gdje sam napisala završni rad na temu „Inteligentni transportni sustavi u funkciji povećanja mobilnosti osoba s invaliditetom u prometu“ pod mentorstvom dr. sc. Ivice Barišića. Nakon završenog stručnog studija na Veleučilištu nastavila sam sveučilišni diplomski studij na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Nastavno na diplomski studij i teme završnog i diplomskog rada s timom sam osvojila Rektorovu nagradu 2017. godine na temu „Dizajniranje funkcionalnosti usluge informiranja vozača smanjene i otežane komunikacijske sposobnosti u prometnom okruženju“.

Ostvarila sam svoj cilj i zaposlila sam se prvo u Hrvatskom autoklubu kao izvjestitelj stanja u prometu nakon čega sam se zaposlila na Fakultetu prometnih znanosti na Zavodu za prometno planiranje. Zavod za prometno planiranje pružio mi je mogućnost za učenje i napredovanje. Radim na projektima iz područja prometa i svakodnevno se susrećem s konkretnim prometnim izazovima. Često vodim i koordiniram timove na terenskim istraživanjima. Prvotna iskustva koordinacije i vježbanja rada u timovima naučila sam upravo na VELERI-ju. Tijekom provedbe jednog projekta u Rijeci, VELERI mi je pomogao da u tim za terensko istraživanje dobijem kvalitetne studente. Studenti su tada imali priliku upoznati se sa segmentom prometnih istraživanja.

Upisala sam doktorski studij Promet i već je jedna godina znanstveno-istraživačkog rada iza mene. Ne zaboravljam da je razina znanja koju sada imam i na kojoj dalje radim svoje temelje imala na VELERI-ju.  Temeljna znanja, iskustva i način kontinuiranog rada na kojem je VELERI inzistirao utjecao je na moj profesionalni razvoj i vještine koje sam razvila u području prometa.

Stekla sam lijepo iskustvo, puno prijatelja i kolega s kojima i dalje surađujem, a prije svega usvojila znanja koja su rezultirala ostvarenju vlastitih ciljeva. Danas mogu reći da sam zadovoljna poslom koji radim i da sam sretna što sam odabrala Veleri kao početak moje stručne i znanstvene karijere.

mag. ing. traff.