Skoči na glavni sadržaj

Studiranje na Veleučilištu u Rijeci bilo je izazovno, raznoliko, kvalitetno i korisno iskustvo. Teško je sve svesti u nekoliko riječi, ali ipak, ono najbitnije od svega je da je na Veleučilištu prisutna velika razina kolegijalnosti, društvenosti, pristupačnosti i stručnosti. Svaki profesor odrađuje svoj posao izuzetno profesionalno te je, sukladno tome, svako predavanje zanimljivo.

Preddiplomski stručni studij Telematika završila sam upravo na Veleučilištu u Rijeci, gdje sam nastavila i diplomski stručni studij, smjer Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima, na što sam jako ponosna. Tijekom studiranja stekla sam integrirano znanje, sposobnost rješavanja problemskih pitanja i zadataka, bliski susret sa istraživanjem i znanstvenim radovima te vještine i kompetencije za buduće radne aktivnosti iz tog područja. Osim toga, istaknula bih kvalitetu izvođenja praktičnih radova, stručne izlete i studentsku praksu koja je organizirana i studentima daje prvi pravi kontakt s tržištem rada.

Uz redovito studiranje tijekom tih godina imala sam priliku sudjelovati u promicanju interesa i prava studenata sudjelovanjem u Studentskom zboru i Studentskim organizacijama Velerija. S druge strane, u slobodno vrijeme upoznavala sam znamenitosti grada Rijeke te shvatila da nisam uopće pogriješila u izboru grada studiranja, kao ni u odabiru fakulteta.

Prilikom izrade završnog diplomskog rada i same obrane doživjela sam jako velik i brz odskok u poslovni svijet. Pri tome mislim na zapošljavanje u IT sektoru jednog poduzeća u RH, što me čini izuzetno ponosnom i sretnom. Sve ono što mi je Veleučilište kao visokoškolska ustanova pružilo da naučim sada kontinuirano primjenjujem u svom radu. 

stručna spec. poslovnih inform. sustava